Kermis in Cranendonck

Soerendonk - Budel-Schoot - Maarheeze - Budel - Gastel

Geen kermissen in 2020

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Donderdagavond, 16 juli, is er nog vergaderd over de kermis van Gastel.
Vrijdagochtend kwam het verlossende bericht over het al dan niet doorgaan van de kermissen in Budel en/of Gastel.

Het werd een niet!
Er komen dus GEEN kermissen in onze gemeente dit jaar.

Bericht via de website van de Gemeente Cranendonck (Bron)

"Definitief geen kermissen gemeente Cranendonck in 2020

Op verzoek van de kermisexploitanten is met gezamenlijke inspanningen van kermisexploitanten, lokale horeca en gemeente gekeken of het toch nog mogelijk was om een kermis in Budel en Gastel te organiseren. In de afgelopen weken hebben de gemeente Cranendonck, de horeca-ondernemers en de gezamenlijke kermisexploitanten in goed overleg alle denkbare scenario’s en opstellingen uitvoerig bekeken. Ook is met de hulpdiensten overlegd. De veiligheid en de gezondheid van de inwoners, de bezoekers en de kermisexploitanten stond daarbij voorop. Het college heeft 17 juli met betrokkenen met elkaar het gesprek hierover gevoerd en besloten de kermissen in de gemeente Cranendonck definitief niet te laten doorgaan.

Te krappe voorbereidingstijd

In een door de gemeente georganiseerd gezamenlijk kermisoverleg was iedereen het erover eens dat de voorbereidingstijd voor de kermis in Budel-Schoot te krap was. Ook voor de kermis in Maarheeze was meer tijd nodig voor de besluitvorming. De kermis in Soerendonk was eerder al geannuleerd in verband met het toen nog geldende verbod op evenementen. Voor de kermis Budel en Gastel is men gezamenlijk aan de slag gegaan, maar zoals hierboven is gemeld is er helaas geen werkbaar scenario tot stand gekomen.

Wij vinden het erg jammer dat wij onder de huidige omstandigheden helaas tot deze conclusie moeten komen dat de kermissen in onze gemeente Cranendonck niet door kunnen gaan. Wij wensen de betrokken kermisexploitanten heel veel sterkte toe in deze moeilijke en onzekere tijd. Wij hopen dat wij in 2021 onze kermissen weer mogen organiseren."

De echte kermisfanaten zullen moeten uitwijken naar andere gemeenten in de regio of naar België.

Blijf onze website bezoeken voor informatie over de kermissen van 2021.